Дървени къщи

Предлагаме изграждане на дървени къщи по американска технология.

Много добро съотношение на цена и практичност, многофункционалност и уникалност на разпределението. Къщите, които строим не са от готови панели с ограничение в обемите на помещенията, а проектирани и изпълнени съобразно изискванията на всеки конкретен случай. Дървените къщи изградени по този начин са нискоенергийни, здрави и с балансиран микроклимат, без термомостове, течение и мухъл.

При дървените къщи се постигат лесно изискванията за пасивно или нискоенергийно строителство. При дебелина на стената от 25см в нея може да бъде вложена изолация с дебелина до 20см.

wall cut

разрез на типична външна стена на нашите къщи

Конструкцията на дървената къща е лека, но изключително здрава и поема добре натоварвания. Земетръсоустойчивостта на такива къщи в повечето случаи превъзхожда тази на монолитно строителство.

Къщите по американска технология (platform frame house) могат лесно да бъдат изградени по същестуващ архитектурен проект, без компромиси с големина на отворите (врати и прозорци) или площта на помещенията.

Покрива на къщата може да бъде дву или четири скатен, както и плосък или едноскатен. Покривното покритие е по желание на клиента и съобразно проекта, но най-често керамични керемиди, метални керемиди, метални листове с полимерно покритие или битумни материали.

roof tiles grey

покривно покритие с метални керемиди - сив мат (наш монтаж)

Основата на дървената къща е лека, най често ивична, с достатъчна здравина да носи дървената къща, без да е прекалено масивна и скъпа.

Отоплението, което препоръчваме е подово (водно) на твърдо гориво или газ, поради големия си акумулиращ ефект и уюта и комфорта, който предоставя на обитателите. В по-топлите райони на страната е възможно и отопление с климатик, акто основен източник на топлина. Все пак, нама пречка да бъде ползвано каквото и да е отопление, според изискванията на клиента.

heating 2

водно подово отопление - замазка

 

Материали

Кратко резюме на стандартно ползваните материали при изграждане на нашите дървени къщи. Материалите, описани по-долу се уточняват в детайли преди започване на работа по строежа. Възможни са алтернативи на посочените материали, според спецификата на проекта и изискванията на възложителя.